<h2>Χρυσή σούπα σαλιγκαριού</h2> <h2>Παραδοσιακά Ζυμαρικά</h2> <h2>Μοναδικά σε γεύση</h2>
Previous Next
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΤΑ ΚΟΡΚΟΤΟ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΙΤΑ "ΚΟΡΚΟΤΟ"
ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΡΕΝΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
 
ΥΛΙΚΑ:
 
2 και 1/2 φλυτζανια τσαγιου αλευρι
2 φλυτζανια τσαγιου γαλα
1 φλυτζανι τσαγιου νερο
2 και 1/2 τσαγιου τυρι φετα σε κομματακια
1/2 φλυτζανι τσαγιου γλυκο τραχανα
3 φλυτζανια τσαγιου κολοκυθι πρασινο τρυφερο
1 φλυτζανι τσαγιου λαδι
3-5 αυγα
1/2 κουταλακι του γλυκου πιπερι
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
 
Βαζουμε στο γαλα και στο νερο τον τραχανα για 15' λεπτα,για να μαλακωσει.Καθαριζουμε τη φλουδα απο τα κολοκυθακια και τα τριβουμε στο τριφτη,Φτιαχνουμε ενα μιγμα με 3 αυγα (λιγο χτυπημενα),1/3 απο το λαδι και τα υπολοιπα υλικα.
Ανακατευουμε το μιγμα καλα και το ριχνουμε σε λαδομενο ταψι.Κουναμε το ταψι ωστε να παει παντου ομοιομορφα.Χτυπαμε λιγο το υπολοιπο λαδι με 2 αυγα και λιγο νερο και το απλωνουμε σε ολη την επιφανεια.Το "κουρκουτο" ψηνετε στους 200 βαθμους για 40' λεπτα της ωρας.Το μυστικο της επιτυχιας ειναι να ψηθει καλα πανω-κατω για να γινει τραγανο και να ειναι λεπτο